Elektrisch hybride bussen binnen vier minuten opladen

Het grootste netwerk van elektrische bussen in Europa gaat rijden in het Belgische Charleroi. Daar levert ABB de komende tijd 12 complete buslaadsystemen, zodat er in 2018 zo’n 101 elektrisch hybride Volvo-bussen door Wallonië kunnen rijden. In januari opende ABB al drie laadstations in het Belgische Namen, waarbij de bussen in vier minuten op te laden zijn. “Anders dan in Nederland hoeven bussen hiervoor niet naar het depot. De laadpalen staan gewoon aan de eindpunten van de busroutes en worden qua design aangepast aan de omgeving,” aldus Daan Nap, Sales Director Global Bus Charging. “Dit is het grootste netwerk elektrische bussen, dat een enorme milieu-, tijds- en capaciteitswinst oplevert.”
ABB maakt gebruik van OppCharge, het bovenlaadsysteem waarbij allerlei soorten elektrische voertuigen van verschillende merken gebruik kunnen maken. De elektrische hybride bussen in Charleroi zijn met een laadvermogen van 150kW binnen drie tot zes minuten volledig op te laden.

Over Oppcharge: klik hier

Dit bericht is geplaatst in Accubus, Infrastructuur, Opladen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.