Duitsland: over drie jaar: ongeveer 35.000 laadpunten

In het jaar 2020 zullen er naar verwachting in Duitsland 1 miljoen elektrische auto’s rond rijden. Hoeveel laadpalen zijn er voor deze voertuigen nodig? Dit was een vraag, waar tot voor kort geen goed antwoord op was. Maar nu heeft het Duitse Lucht- en Ruimtevaartcentrum (DLR) in samenwerking met het Karlsruher Instituut voor Techniek (KIT) zich over deze kwestie gebogen. ‘Tot voor kort was er geen gefundeerde methode om de gezamenlijke behoefte voor openbare laadpunten voor elektrische auto’s te berekenen,’ verduidelijkt dr. John Anderson van het DLR. ‘We kunnen nu voor het eerst een systematische reproduceerbare strategie voor de opbouw van een robuuste en bruikbare oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen voor het dagelijkse en langeafstandsverkeer tonen.’ Voor de verwachte 1 miljoen elektrische voertuigen zijn volgens de berekening 33.000 openbare en half openbare laadpunten nodig voor het dagelijks verkeer. Daarnaast zouden er bij wegen van meer dan 100 km lengte 2.600 oplaadpunten nodig zijn, terwijl er bovendien voor het dagelijks verkeer tot 4.000 snellaadpunten gewenst zijn. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in het kader van het project Laden2020.

Meer informatie: DLR

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.