Proton OnSite levert 13 elektrolyseurs aan China

Het M200 model

Het Amerikaanse bedrijf Proton OnSite heeft een contract getekend met Guangdong Synergy Hydrogen Power Technology om 13 elektrolyse-installaties te leveren voor de productie van waterstof uit water bij lage temperatuur. Het totale vermogen ligt rond de 13 MW. De waterstof is bedoeld voor de aandrijving van brandstofcelbussen in de Chinese steden Foshan en Yunfu.

Het gaat hierbij om een zogeheten proton exchange membrane (PEM) elektrolyseur, waarbij een polymeermembraan de vloeistof scheidt in twee compartimenten. Aan de anode wordt water omgezet in zuurstof en protonen. Die laatsten bewegen door het membraan naar de kathode, waar zij met elektronen worden omgezet tot waterstof. Dankzij de toepassing van het proton exchange membrane en het feit dat de cel bij relatief lage temperatuur werkt, zijn zaken als afdichting, montage en bediening minder complex dan bij de meeste andere elektrolyseurs. Proton heeft twee modellen elektrolyseurs: M200 en M400 met respectievelijk een vermogen van 1 en 2 MW. Het model M400 kan 864 kg waterstof per 24 uur produceren, ofwel 400 Nm3 per uur.

Het gebruik van een elektrolyseur is een interessant alternatief voor tankstations die waterstof willen aanbieden, maar niet zijn aangesloten op een waterstofpijpleiding.

Meer informatie: klik hier.

Dit bericht is geplaatst in Brandstofcelbus, Productie waterstof, Waterstof, Waterstof productie, Waterstofstation. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.