Mercedes-Benz levert totaal oplossing voor transport

Mercedes-Benz Vans adVANce: solutions@vans, Vans and Drones ; Mercedes-Benz Vans adVANce: solutions@vans, Vans and Drones;

Mercedes-Benz heeft begin september een nieuwe aanpak geïntroduceerd voor het vervoer van goederen in de stedelijke omgeving. Volgens de “Vision Van” zorgt een elektrisch aangedreven vrachtauto, voorzien van een 75 kW aandrijving en een modulair accupakket, dat een actieradius van 80 tot ongeveer 270 km belooft, voor het eerste deel van het transport binnen steden. Het opladen van de accu kan inductief gebeuren, de remenergie gaat ook naar de accu.  Dankzij de elektrische aandrijving is er meer ruimte binnen het opslaggedeelte van de vrachtauto dan bij motoraangedreven vrachtauto’s.

Mercedes-Benz Vans adVANce: solutions@vans, Vans and Drones ; Mercedes-Benz Vans adVANce: solutions@vans, Vans and Drones;

Voor het tweede deel naar de klant zorgt een drone, die geïntegreerd op het dak is gemonteerd. De drone kan tot 2 kg vervoeren, over een maximum afstand van 10 km. De vrachtauto zit verder boordevol snufjes, waaronder een volledig automatisch beheer van de laadruimte, en een routeplanner voor de  vrachtauto en de drone.

Meer informatie:  klik hier

Dit bericht is geplaatst in Accuauto, Goederentransport, Vrachtauto's. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.