Elektriciteit tanken is de toekomst!

 

QUANTiNO

Een “flow cell” ter grootte van een schoenendoos en daarnaast twee tanks van totaal 150 liter, gevuld met positieve en negatieve elektronen, meer heb je niet nodig om elektrisch te kunnen rijden. Dit is de stellige overtuiging van NanoFlowcell Technology. Opladen van een accu is er niet meer bij, het is voldoende om bij het tankstation de gewenste elektrolyten te tanken.

flow-cell-battery-prototype-developed-by-harvard-university_100529329_m

Een dergelijke flow cell is in feite een oplaadbare brandstofcel, die met waterstof werkt. Volgens NanoFlowcell Technology heeft de flow cell een aantal voordelen boven een traditionele brandstofcel: er zijn geen complexe tankstations nodig, waar waterstof onder hoge druk is opgeslagen, waterstof is relatief duur en waterstof scoort minder goed op milieugebied ten aanzien van gewoon elektrisch rijden. Lees het volledige artikel op de site van Nanoflowcell Technologie!

Meer informatie: klik hier

 

Dit bericht is geplaatst in Flow-accu, Waterstof, Waterstofstation. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.