Hy.GEN gaat waterstof uit methaan maken

13_06_2016_hy_gear

Plug Power, fabrikant van brandstofcellen gaat de waterstof productie techniek van de Arnhem gevestigde gasfabrikant HyGear gebruiken voor de productie van waterstof. Dit gebeurt met een zogeheten Hy.Gen installatie, die door middel van stoomreforming uit methaan waterstof kan produceren. De opbrengsten liggen op 5 tot 100 kubieke meter waterstof per uur. Door de kleinschalige aanpak is het mogelijk om bij bepaalde industriële bedrijven of bij waterstoftankstations waterstof te produceren. In het proces reageert stoom, afkomstig van afvalwarmte, met methaan of biogas in een reformer. Door de hoge temperatuur en dankzij de katalytische reactie reageert methaan samen met de stoom tot waterstof en koolmonoxide. De koolmonoxide reageert vervolgens in een vervolgreactie tot kooldioxide en waterstof. De geproduceerde gassen komen in een Pressure Swing Adsorption unit (PSA), waarbij de afscheiding van waterstof gebeurt. Het grote voordeel van deze aanpak is dat er geen transport van waterstof hoeft plaats te vinden, waardoor de productie veiliger en goedkoper kan verlopen.

Meer informatie: klik hier

Dit bericht is geplaatst in Brandstofcellen, Productie waterstof, Waterstof, Waterstof productie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.